|
|
Lån  


 
Annonce:


Feng Shui eller fengshui (風水, udtales fung svæj) betyder vind jord og vand og er en vejledning i indretning og arkitektur med det formål at skabe et harmoniskt samspil mellem mennesker og deres omgivelser. En del af teorierne i Feng Shui menes at være mange tusinde år gamle. Udøvere af Feng Shui mener, at det har en positiv indvirkning på sundhed, velstand og personlige forhold.

Princippet i Feng Shui er, at man skal leve i harmoni med sine omgivelser. Man bliver påvirket af omgivelsernes energier, og disse kan enten være gavnlige eller skadelige. Ved hjælp af Feng Shui kan man indrette sin tilværelse, så energierne har en positiv virkning/indflydelse på ens tilværelse.

Der eksisterer mange retninger indenfor Feng Shui, men disse kan principielt opdeles i to skoler, nemlig en østlig og en vestlig. Den første indeholder meget af østens mystik og astrologi. Den anden retning er den vestlige Feng Shui, som har en psykologisk tilgangsvinkel, og som anvender vestlig symbolik.

Kunsten at placere

Feng Shui udtales Fong Sway. Feng Shui betyder Vind & Vand, og handler i bund og grund om, at skabe naturlig balance i alle livets forhold. Det vil sige, at skabe balance i dit familieliv, dit sexliv, din krop, din økonomi osv.

Dit hjem er det sted, hvor du skal lade op til, at kunne klare alle livets opgaver og gøremål, og hvis dit hjem ikke opfylder dette formål, kan du ende med at blive træt, stresset, trist, deprimeret, energiforladt og overvægtig.

I Feng Shui tror man på, at der strømmer energier igennem boligen. Alt hvad du ser, dufter, hører, oplever og rører ved, påvirker dig i en positiv eller negativ retning. Desto flere positive sanseoplevelser, desto mere energi og livsglæde vil du få. Omvendt vil du blive tappet for energi, hvis du er omgivet af negative sanseoplevelser. Feng Shui handler altså i høj grad om, at omgive dig med ting, farver og former, som gør dig glad og afslappet.

Et billede af din mor på væggen, kan måske gøre dig glad, mens det nøjagtig samme billede, kan gøre hendes ekskæreste sur og irritabel. Vi oplever tingene forskelligt. Feng Shui er altså ikke en bestemt boligstil, men derimod en måde at indrette boligen på, så den passer optimalt til dem der bor i den. Feng Shui kaldes derfor også "kunsten at placere".

Når du først har fundet ud af, at din bolig kan påvirke dig i negative eller positive retninger, vil du automatisk få lyst til, at indrette din bolig på en ny og bedre måde. Det første trin er at blive bevidst om, hvordan de forskellige rum påvirker dig. Prøv derfor at tage en rundtur i din bolig, hvor du noterer alle de ting, som giver dig de mest fremtrædende positive eller negative følelser.

Positive forhold

- Rum med lyse farver og et godt lysindfald fra vinduerne.

- Rum der bærer præg af, at ejeren lever i nuet, og hvor der er gang i noget nyt og spændende: planlægning, kreativitet, fritidsinteresser osv.

- Rum med orden i sagerne, og som derfor ikke giver dårlig samvittighed og stress.

- Rum med ting der gør dig glad, som eksempelvis gode ferieminder, gaver fra personer du holder af, familiebilleder osv.


Negative forhold

- Rum med mørke farver og et dårligt lysindfald.

- Rum der bærer præg af, at ejeren ikke lever i nuet, og hvor der er antydning af forfald: affald, døde potteplanter, edderkoppespind osv.

- Rum med rod og uorden, som giver anledning til stress og dårlig samvittighed.

- Rum med ting der ikke gør dig glad, som eksempelvis ting der er forbundet med dårlige minder, ting der ikke virker osv.

Ryd op i de negative energier

Det næste skridt er, at få gjort noget ved alle de negative forhold: mal væggene i lyse farver, ryd op og ryd ud i dine ting, gør rent, skift gamle ting ud med nye osv. Det kan godt tage lang tid, og det kan også være en hård proces. Tag derfor kun et rum ad gangen, så projektet ikke bliver for uoverskueligt.Information på sider:

Brugskunst - Gode råd om belysning - Køkken - Verdensrummet - Byggeri - Glas - Billedgalleri - Boligudstyr - Lamper - Gør det selv - Gode råd om rum indretning - Netbutikker - Bolig - Selvbyg - Gode indklima råd - Magasin - Feng Shui - Bolig ting - Gode Feng Shui råd - Skabe - Boligbyggeri - Du er her: Rum - Rum -