|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd om belysning
Der er tit mange lamper med nedadrettet lys i vores hjem. Det betyder, at selvom vi har mange lamper i et rum, føles det stadig mørkt. I en stue med mange lamper med nedadrettet lys vil du have en følelse af, at rummet er mindre, og at der er lavere til loftet, end der er i virkeligheden. Grunden til det er atlyset ikke kommer ordentligt ud i hjørner og på overflader.

Det er em god ide at blande flere typer lamper og lys i et rum bla. fordi vi oftest har flere funktioner i et rum. Vi har tit både brug for hyggebelysning (TV, drikke te sammen m.m.) og arbejdsbelysning (læse avis, julepynt m.m.).

Her har vi derfor brug for både at kunne orientere os og have lys ved de forskellige "arbejdsstationer" (computer, spisebord, køkkenbord etc.). Derfor skal der være en kombination af rumbelysning og arbejdslys. Derudover kan der også være brug for lys, der giver stemning.

Fleksibel belysning som kan flyttes gør det muligt at variere belysningen. Det kan f.eks. være en gulvlampe. De fleste gulvlamper kan stort set indstilles til at lyse i alle retninger.

Det er desuden en god idé at tænke i helheder, når du skal vælge lys til din bolig. Se f.eks. på, hvordan overgangen fra det ene rum til det næste er. Selvom det kan være effektfuldt at anvende kontraster, er det en god idé at undgå bratte overgange mellem mørke og meget lys, fordi det blænder og trætter øjnene at omstille sig.

Husk også at se rummene i børnehøjde. Blænder lamperne i gangen, over sofabordet eller ved spisebordet?.

Diverse typer belysning

Diffust lys
Funktioner: Bredt lys til generel belysning af et rum.

Lampe: Loftlampe, væglampe, gulvlamper.

Rettet, koncentreret lys
Funktioner : Ved arbejdsplads/arbejdsbord, eller hvor detaljer, effekter eller objekter som eksempelvis billeder ønskes belyst.

Lampe : Spots eller lamper med smal "lukket" skærm.

Opadrettet lys
Funktioner : Supplerende rumbelysning eller effektbelysning.

Lampe: Væglamper, uplights.

Nedadrettet lys
Funktioner : Hyggebelysning, læsehjørne eller seng.

Lampe: Væglamper eller lamper med lukket skærm.

Kategorier på sider:

Gør det selv Feng Shui Køkken diverse Badeværelse Glas Kampagnetilbud Netbutikker Sofær Gode indklima råd Gardiner Gode Feng Shui råd Rum indretning lamper Havemøbler Boligindretning Verdensrummet Reoler Magasin Gode råd om rum indretning Byggeri Forsikringstilbud Selvbyg Billedgalleri 8 tallet 2 Brugskunst Brugskunst diverse Tilbud 8 tallet Boligudstyr Skabe Senge Køkken Bolig Rumdeler Stole Køkkenet Gode råd om belysning Boligbyggeri Sommerhus Bolig ting Møbler Kunst Rumindretning Lamper
 
 
 Du er her: Rum - Boligsøgning Rum - - Hvad er Rum en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.